Novo

Ultra strong kurkumin BCM-95 500 mg

 

U Ayurvedi i tradicionalnoj kineskoj medicine koristi se više od 4000 godina.

Kurkumin BCM-95 je patentirani kompleks kurkumina i eteričnog ulja kurkume standardiziran na 95% kurkuminoida. Zbog povećane apsorpcije i učinkovitosti te manje dnevne doze kurkumin BCM-95 je najprodavanija 100% prirodna formulacija kurkumina na svjetskom tržištu.

Bogat kemijski sastav kurkume čine spojevi različitih kemijskih skupina pri čemu su najvažnija eterična ulja i skupina kurkuminoida. Farmakološki najaktivniji je kurkumin koji se ekstrahira iz kurkume. Kurkuma sadrži oko 8% eteričnih ulja od kojih najviše ar-turmerone. Malo je poznato da se u procesu ekstrakcije sva ljekovita eterična ulja potpuno gube.

Ultra strong kurkumin BCM-95 jedini je proizvod na svjetskom tržištu koji sadrži eterično ulje kurkume. U jednoj kapsuli od 500 mg uz kurkuminoide sadrži  8% (40mg) eteričnih ulja kurkume, upravo onoliko koliko ih sadrži i nativna kurkuma. Klinička studija utvrdila je da su se dodavanjem eteričnih ulja kurkume bioraspoloživost i apsorpcija povećali za 10 puta u odnosu kurkumu i za 7 puta u odnosu na standardni kurkumin. Jedna kapsula od 500 mg djeluje kao  5 g kurkume.

Kurkumin BCM-95 je jedini proizvod na svjetskom tržištu kojem je apsorpcija povećana na 100% prirodan i siguran način korištenjem sastojaka same kurkume, bez dodavanja pojačivača apsorpcije ili primjene nanotehnologije. 

Kurkumin je primarni polifenol iz kurkume koji se postupkom ekstrakcije izdvaja iz kurkume. Nativna kurkuma sadrži 7 do 8% eteričnih ulja od kojih najviše ar-turmerone. Malo je poznato da se u procesu ekstrakcije sva ljekovita eterična ulja potpuno gube.

Ultra strong kurkumin BCM-95 u jednoj kapsuli od 500 mg uz kurkuminoide sadrži  8% (40mg) eteričnih ulja kurkume, upravo onoliko koliko ih sadrži i nativna kurkuma. Kurkuminoidi su topljivi u ulju, te su stoga, uz dodatno ljekovito djelovaje eteričnih ulja, bioraspoloživost i  apsorpcija povećani za 10 puta u odnosu na standardni ekstrakt.

Za ar-turmerone se u znanstvenim radovima ističe da:

 • povećava broj živčanih matičnih stanica te može blokirati aktivaciju neuroupalnih stanica mikroglije
 • povećava neurogenezu (stvaranje novih neurona u mozgu)
 • djeluje na održavanje zdrave razine šećera u krvi 
 • iskazuje značajno gastroprotektivno djelovanje.

Iz tog je razloga Ultra strong kurkumin BCM-95 učinkovitiji u djelovanju na neurodegenerativne bolesti mozga, gastrointestinalne i dijabetičke tegobe u odnosu na sve druge proizvode od kurkume.

Kurkumin BCM-95 jedini je ekstrakt kurkume na svjetskom tržištu kojemu je FDA odobrila patent za liječenje Alzheimerove bolesti (US Patent No. 8859020)2.

Izuzetno visoka antioksidativna snaga kurkumina BCM-95 potvrda je njegovom jedinstvenom djelovanju. ORAC mu je utvrđen na 1.500,000.

BIORASPOLOŽIVOST I APSORPCIJA

Klinička studija1 utvrdila je da su se dodavanjem eteričnih ulja kurkume bioraspoloživost i apsorpcija povećali za 10 puta u odnosu kurkumu i za 7 puta u odnosu na standardni kurkumin.

Ultra strong kurkumin je jedini proizvod na svjetskom tržištu kojem je apsorpcija povećana na 100% prirodan i siguran način korištenjem sastojaka same kurkume, bez dodavanja pojačivača apsorpcije ili primjene nanotehnologije.

DJELOVANJE KURKUMINA BCM-95

Kliničke studije koje navodimo odnose se isključivo na kurkumin BCM-95 koji u sastavu sadrži eterična ulja i ne mora značiti da se isti rezultati mogu postići s drugim ekstraktima.

 • Alzheimerova bolest i podrška kongnitivnim funkcijama

Šestomjesečna kinička placebom kontrolirana studija3. Pacijenti su dobivali 2x500 mg BCM-95, placebo ili 4 g standardnog ekstrakta. Ispitanici koji su uzimali BCM-95 imali su višu razinu vitamina E i višu razinu serumskog beta amiloida čiji porast odražava sposobnost kurkumina BCM-95 da razgradi beta-amiloidne nakupine u mozgu. Na osnovu ove studije FDA je kurkuminu BCM-95 odobrila US patent za liječenje Alzheimerove bolesti.2 Vlasnik patenta je dr. Antony Benny iz tvrtke Arjuna Nutraceuticals koja je proizvođač formulacije.

Kurkumin BCM-95 prelazi krvno moždanu barijeru i djeluje izravno na stanice mozga, poboljšava pamćenje, koncentraciju i sposobnost učenja, pomaže u otklanjanju posljedica moždanog udara te je djelotvoran kod svih neurodegenerativnih bolesti mozga.

 • Depresija i stres

Klinička placebom kontrolirana studija4 sa 60 ispitanika ocjenjivala je učinak kurkumina kod stanja teške depresije. Zaključak je bio da BCM-95 u dozi od 2 x 500mg ima iste učinke kao lijek fluoksetin (generički Prozac) bez istodobne pojave suicidalnih nakana ili drugih psihotičnih poremećaja. Kurkumin BCM-95 djeluje na popravljanje raspoloženja preko povećanja serotonina, noradrenalina i dopamina u mozgu.

 • Reumatoidni artritis

U studiji5 je 45 ispitanika sa reumatoidnim artritisom podjeljeno u 3 skupine: BCM-95 skupina 2x 500mg, Voltaren skupina 2x50 mg i skupina BCM-95 + Voltaren. Skupina BCM-95 pokazala je najviši i od Voltarena značajno bolji postotak poboljšanja u ukupnoj visini parametara za procjenu zdravlja zglobova. BCM-95 nije iskazao neželjene nuspojave.

 • Općenito djelovanje kurkume i kurkuminoida

U znanstvenoj literaturi navodi se da su kurkuma i kurkumin snažna podrška kod širokog spektra bolesti: raka, artritisa, dijabetesa tipa 2, dijabetičke nefropatije, bolesti jetre, alzheimerove bolest, depresije, autoimunih bolesti, visokog kolesterola, pankreatitisa, psorijaze, kroničnog uveitisa, ateroskleroze i tromboze. Oni djeluju kroz razne mehanizme koji  uključuju moćno protuupalno, antioksidativno,  antivirusno, antibakterijsko kemoprevencijsko i antineoplastično djelovanje.

SIGURNOST

Ultra strong kurkumin BCM-95 je potpuno siguran - toksikološka studija6 pokazuje neškodljivost i u visokim dozama od 1000mg/kg tjelesne mase.

Formulacija je zaštićena patentom koji se odnosi na sastav, upotrebu i način proizvodnje.

NAPOMENA:

* Ovaj sadržaj nema namjeru dijagnosticiranja ili liječenja bolest već prenosi informacije obajavljene u prestižnim znanstvenim publikacijama i časopisima i služi isključivo u informativne svrhe. Sastojci proizvoda i sam proizvod nema od strane EFSA odobrene zdravstvene tvrdnje . Ništa od napisanog ne predstavlja niti se treba shvatiti kao zdravstveni savjet. Za sve zdravstvene tegobe obratitie se svom liječniku ili ljekarniku.

LITERATURA:

1.     Baum L et al. Six-Month Randomized Placebo-Controlled, Double-Blind, Pilot Clinical Trial of Curcumin in Patients with Alzheimer’s Disease. PMID: 18204357 [PubMed]

2.     US patent http://www.google.com/patents/US8859020

3.     Evaluation of Antidepressant Like Activity of Curcumin and its Combination with Fluoxetine and Imipramine: an Acute and Chronic Study. Acta Pol Pharm. 2011 Sep-Oct;68(5):769-75, PMID: 21928724 [PubMed]

4.     Sanmukhani J, Satodia V, Trivedi J, et al. Efficacy and safety of curcumin in major depressive disorder: A randomized controlled trial. Phytother Res. 2013;doi:10.1002/ptr.5025. PMID: 23832433 [PubMed]

5.     A randomized, pilot study to assess the efficacy and safety of curcumin in patients with active rheumatoid arthritis; PMID: 22407780 [PubMed]

6.     Systematic and comprehensive investigation of the toxicity of curcuminoid‑essential oil complex: A bioavailable turmeric formulation. Aggarwal ML1, Chacko KM1, Kuruvilla BT2. PMID: 26648561 [PubMed]

Napišite recenziju

Napomena: HTML neće biti preveden!
    Loše           Dobro

Ultra strong kurkumin BCM-95, 500 mg x 60 kaps.

 • Pregledano: 146
 • Proizvođač: SANGREEN
 • Šifra proizvoda: kapsule
 • Raspoloživost: Na zalihi
 • 239.00kn

Oznake: Ultra strong kurkumin BCM-95, 500 mg x 60 kaps.

ENLIGHT higijenski štapići od bambusa sa vrhovima od bio pamuka Higijenski štapići od bambusa i bi..
8.99kn

Preporuča se za nedostatak vitamina D - prehrambena formula za posebne medicinske namjene (vitamin D..
79.99kn

Sastav: sušene shiitake gljive.Shiitake gljiva (botanicko ime: Lentinus edodes) svrstava se u ..
34.99kn

Sastojci: korijen Eleuthero ginsenga (60 %), zeleni čaj.Preporučeni dnevni unos: popiti 1 do 2 šali..
33.00kn

In Balance Sunfiber 180 g Novo
Prehrambeno vlakno Sunfiber je djelomično hidrolizirana guar guma (PHGG) proizvedena kontroliranim ..
168.00kn