Sena – čarobna biljka za probavni sustav

Sena carobna biljka za probavni sustav 4 Kuća Zdravlja Prirodni proizvodi

Sena je biljka koja se već tisućama godina koristi u tradicionalnoj medicini i ima poznati pozitivni učinak na probavni trakt. Nakon što je medicina otkrila veliku važnost probave u očuvanju ljudskog zdravlja i povezala bolesti probavnog sustava s velikim brojem drugih akutnih bolesti, sve se više pažnje posvećuje funkciji probave i njenom održavanju.

Neprocjenjiva uloga probavnih bakterija strogo je povezana s imunološkim sustavom i njegovim normalnim radom, koji će savršeno funkcionirati samo ako se oko njega vodi briga.

Konzumacija kvalitetne hrane pune vlakana i redovito unošenje dovoljnih količina tekućine ponekad nije dovoljno za održavanje dobre probave, koju vanjski faktori poput stresa, neredovite tjelesne aktivnosti ili neke druge bolesti mogu narušiti.

Ovdje u pomoć dolazi biljka koja stotinama godina uživa veliki ugled među zagovornicima tradicionalne medicine i liječenja biljem. Njeno je ime sena.

Zatvor je veliki problem današnjice

Zatvor ili opstipacija je jedan od najčešćih problema modernog čovjeka i smatra se problemom koji može ozbiljno narušiti kvalitetu života ili čak utjecati na psihičko zdravlje pojedinca.

Moderan način prehrane koji se bazira na  brzoj hrani, unosu velikih količina šećera i malih količina dijetalnih vlakana učinio je opstipaciju medicinskim problemom koji se mora što prije riješiti. Do opstipacije će vrlo brzo doći ako se uz lošu prehranu veže i stres, manjak fizičke aktivnosti i promjena crijevne flore.

Ti faktori loše utječu na sposobnost crijeva da probavljaju hranu i smanjuju pokretljivost crijeva, pa tako otežavaju izbacivanje otpadnih tvari. Kod problema sa zatvorom, dokazano pomaže biljka sena.

Sena carobna biljka za probavni sustav 3 Kuća Zdravlja Prirodni proizvodi

Dobrobiti sene

Za rješavanje zatvora potrebno je promijeniti način prehrane, smanjiti stres i iskoristiti blagodati moćne biljke sene.

Za liječenje zatvora potrebno je povećati unos vlakana u prehrani i nastojati se kretati što više. Zatim u prehranu treba dodati:

  • senu
  • suhe šljive
  • smokve
  • sjemenke lana
  • chie
  • psillium ili trputac
  • ostale poznate prirodne laksative

Gore spomenute namirnice ekspandiraju se u crijevima i na taj način vrše jači potisak za pražnjenjem. Prilikom ekspanzije te biljke u sebe apsorbiraju štetne elemente iz crijeva i na neki način potpomažući pražnjenje vrše drenažu, tj. stružu sa stijenki crijeva ostatke stare stolice. Sena je po svojoj učinkovitosti poznata još iz doba drevne Kine i jedan je od najboljih prirodnih laksativa.

U pitanju je grmolika biljka koja može narasti čak do dva metra, a raste u određenim predjelima Afrike i Azije. Odavno je otkrivena njena velika korist u medicini i  fitoterapiji što se tiče probavnih tegoba i zatvora.

U pitanju su njena laksativna svojstva koja su omogućila liječenje i najtežih oblika opstipacije. Sena se pokazala odličnim rješenjem u liječenju zatvora, i vrlo brzo stekla kultno mjesto u fitoterapiji.

Sena je odličan dodatak prehrani i kod mršavljenja, budući da potiče rad probavnog sustava.

Sena i mršavljenje

Sena carobna biljka za probavni sustav 2 Kuća Zdravlja Prirodni proizvodi

Čaj sa senom djeluje brzo i efikasno

Ljekoviti spojevi u seni djeluju tako da povećaju volumen sadržaja crijeva, čine stolicu mekšom i potiču češće i lakše pražnjenje.

Stoga senu treba uzimati navečer da bi do pražnjenja crijeva došlo ujutro.

S obzirom na to da se sena smatra jakim laksativom potrebno ju je pažljivo primjenjivati i dozirati. Držati se uputstva na proizvodu je najbolji način za pravilnu konzumaciju, bez obzira jesu li u pitanju kapsule ili čaj od sene. Za sve koji imaju potrebu za kvalitetnim proizvodima od sene u koje su se uvjerili brojni korisnici preporučujemo ova dva proizvoda.

Također ju nije preporučljivo uzimati dugi vremenski period, a odličan način konzumacije sene je sa suhim šljivama i sličnim pokretačima probave, jer se tada može konzumirati u manjoj mjeri i organizam se neće naviknuti na nju.

Sena je biljka koja će riješiti akutno stanje opstipacije, ali se ne može konzumirati duže jer uzrokuje navikavanje crijeva i time njena konzumacija gubi smisao.

U slučaju ozbiljnijih problema sa zatvorom, kada čak ni sena ne pomaže, jedno od najboljih rješenja je duboki klistir debelog crijeva sa mlakom izvorskom vodom i dodatkom dvije žlice maslinovog ulja i dvije žlice jabučnog octa. Unešena tekućina rezultirat će omekšavanjem sadržaja crijeva otapajući pritom staru stolicu, čija struktura s vremenom postane nalik tvrdoj glini, te je zbog toga tijelo više ne može izbaciti van.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.