Kuća zdravlja - kucazdravlja.hr
0
Košarica je prazna

0.00

Dabur paste za zube

Dabur paste za zube:

Goji bobice

Goji bobice su superhrana koja je dobila popularnost zbog svojih izvanrednih svojstava za zdravlje. One su bogat izvor vitamina, minerala i antioksidansa koji pomažu u očuvanju dobrog zdravlja i prevenciji bolesti.

4.25

PDV uključen u cijenu

Nema na zalihi

100% kvalitetnoGM freeEkološki prihvatljivo100% prirodnoOrganski proizvodBiljni proizvodi
[doBesplatneDostave]

Goji bobice - zdrava superhrana iz prirode

Goji bobice su superhrana koja je dobila popularnost zbog svojih izvanrednih svojstava za zdravlje. One su bogat izvor vitamina, minerala i antioksidansa koji pomažu u očuvanju dobrog zdravlja i prevenciji bolesti. Ove male, crvene bobice, koje potječu iz Kine, imaju dugogodišnju tradiciju uporabe u kineskoj medicini kao prirodni lijek za različite zdravstvene probleme.

Sastojci:

  • goji bobice (Lycium barbarum).

Preporučena dnevna doza: 5 - 10 grama dnevno.

 

Koristi za zdravlje

Goji bobice su bogate antioksidansima, koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala u tijelu i sprečavaju oksidativni stres. Također su izvrstan izvor vitamina C, koji pomaže u jačanju imunološkog sustava i sprečava prehlade i druge infekcije. Također su bogate vitaminima A i E, koji su važni za održavanje zdrave kože i očiju.

Goji bobice su također bogate mineralima, uključujući željezo, cink, bakar i selen, koji su važni za pravilno funkcioniranje tijela. One također sadrže polisaharide, koji su poznati po svojim protuupalnim i antitumorskim svojstvima.

Jedinstvene značajke i prednosti

Goji bobice su izvrstan izvor hranjivih tvari, a ujedno su i niskokalorične. One se mogu jesti svježe ili osušene, a mogu se dodati u razne recepte za doručak, smoothieje, juhe i salate. Goji bobice također su popularan dodatak prehrani u obliku kapsula ili praha.

Njihova jedinstvena kombinacija hranjivih tvari pomaže u očuvanju zdravlja, jačanju imunološkog sustava, smanjenju upala, prevenciji bolesti srca i dijabetesa, kao i poboljšanju vida i zdravlju kože.

Kako koristiti Goji bobice

Goji bobice mogu se jesti svježe ili osušene. One se također mogu dodati u razne recepte ili koristiti kao dodatak prehrani u obliku kapsula ili praha. Preporučena dnevna doza je oko 20-30 grama, što odgovara oko šake bobica.

Dodatne informacije

Goji bobice su zdrava superhrana koja može pomoći u očuvanju dobrog zdravlja i prevenciji bolesti.

Nazivaju ih također „sretne bobice“ ili „crveni dijamanti“ i smatraju se jednom od namoćnijih biljaka na svijetu. Zbog svojih izuzetnih nutritivnih i antioksidacijskih svojstava koriste se u tradicionalnoj kineskoj medicini od pamtivijeka. „Zapadni“ svijet ih je „otkrio“ zadnjih desetak godina i svrstao ih u supernamirnice.

Ne samo što imaju izuzetno veliku razinu vitamina C i željeza (U 100 grama bobica ima 11 mg željeza što je najveći izvor željeza u nekoj biljci), sadrže mnoštvo nutrijenata i fitokemikalija, tj. fitonutrijenata (koji hrani daju boju, okus, miris i druge osjetilne karakteristike i nemaju prehrambenu, već pozitivnu funkcionalnu vrijednost za ljudski organizam u smislu zaštite od bolesti i preventive) kao što su:
- 18 amino kiselina (od kojih je 8 esencijalnih koje su nužne za život)
- 6 esencijalnih vitamina (kao što su: riboflavin, vitamin B2, vitamin B1, C-vitamin)
- 21 mineral (kao što su željezo, cink, selen, kalcij, kalij)
- 8 polisaharida i 6 monosaharida
- 5 nezasićenih masnih kiselina od kojih je važno spomenuti linolnu i alfa-linolensku kiselinu koje su neophodne za pravilno funkcioniranje mozga i živčanog sustava
- beta-sitosterol (koji reducira razinu kolesterola) i ostale fitosterole
- 5 karotenoida (beta-karoten, zeaksantin, lutein, likopen, kriptoksantin, ksantofil)
- mnoštvo fenolnih pigmenata koji imaju antioksidacijska svojstva.

Jedan od važnijih aktivnih sastojaka goji bobica su polisaharidi koji poboljšavaju imunološke funkcije organizma i pomažu u borbi protiv bolesti. Goji bobice imaju važnu ulogu u tradicionalnoj kineskoj, korejskoj, tibetanskoj i japanskoj medicini već dugi niz godina.

Danas se koriste jer se smatra da:
- jačaju imunološki sustav
- poboljšavaju vid
- poboljšavaju cirkulaciju, opuštaju krvne žile i dobro djeluju na povišen krvni tlak
- štite jetru i bubrege
- pozitivno utječu na ten
- pozitivno utječu na mokraćni sustav i proizvodnju spermija
- mogu ublažiti nuspojave kemoterapije i radioterapije
- pomažu kod bolova u leđima
- pomažu kod dijabetesa.

Možda će vam se svidjeti: