Oolong čaj – pouzdan saveznik u borbi protiv viška kilograma

oolong caj za mrsavljenje kuca zdravlja Kuća Zdravlja Prirodni proizvodi

Oolong čaj se već od davnina koristi u svrhu pomoći kod skidanja viška kilograma, a osim toga ima izvrstan utjecaj na organizam i jačanje imuniteta. Iskusni tragaoci za ljekovitim biljkama prepoznali su dobrobiti ovog čaja još prije nekoliko tisuća godina, a unazad nekoliko godina njegovi pozitivni učinci su potvrđeni i putem raznih znanstvenih istraživanja.

Užurban način života, procesuirana hrana i nedovoljan unos esencijalnih nutrijenata u tijelo, glavni su suparnici zdravlja i dobrog raspoloženja. Oolong čaj je idealan dodatak prehrani, koji pomaže u:

 • čišćenju tijela od toksin
 • bržem sagorijevanju masti
 • poboljšanju rada metabolizma
 • poticanja i olakšavanja probave
 • i kod mnogih drugih problema koke ćemo spomenuti u nastavku…

U daljnjem tekstu donosimo više informacija o ovom ljekovitom čaju, njegovim dobrobitima na tijelo i načinu konzumiranja.

Oolong čaj pomaže kod mršavljenja i mnogi u njemu nalaze spas kod problema sa osjećajem težine u želucu nakon jela.

Među raznim sustavima u tijelu oolong čaj ima najbolje djelovanje na probavni sustav, te zbog toga mnogi u njemu nalaze spas za problme sa probavom ili osjećajem težine u želucu nakon jela.

Oolong čaj ima izrazito djelovanje na probavni trakt. U odnosu na zeleni čaj ima 250% bolje djelovanje na ubrzavanje metabolizma.

Osim ubrzavanja metabolizma, oolong čaj pomaže kod mršavljenja tako što povećava sposobnost tijela za sagorijevanje masti. Prema istraživanjima, oolong čaj podiže sposobnost tijela za 12% kod sagorijevanja masti.

Oolong čaj pojačava funkcije enzima u organizmu, koji djeluju na metabolizam i tako ga ubrzava. Osim toga, pospješuje oksidaciju masti u organizmu, pa je ukupno djelovanje u procesu mršavljenja još kvalitetnije.

Kofein iz čaja može pojačati izdržljivost tijela i pomoći u boljem funkcioniranju mozga, te većoj energiji za trening, koji je neophodan kod skidanja kilograma.

Oolong ili smeđi čaj

Oolong caj pouzdan saveznik u borbi protiv viska kilograma 2 Kuća Zdravlja Prirodni proizvodi

Oolong ili smeđi čaj je polufermentirani čaj koji nastaje od Camelije sinensis, jednake biljke od koje se proizvode i 3 ostala bitna čaja:

 • zeleni čaj
 • crni čaj
 • bijeli čaj

Camelija sinensis je biljka od koje nastaju pravi čajevi, a kod oolong čaja se razlikuju četiri vrste. Oolong čajevi se dijele prema provinciji:

 • Fujian sjeverna
 • Fujian južna
 • Guangdong
 • Taiwan

Razlika između okusa čajeva se osjeti ovisno o provinciji, no dobrobiti čaja su jednake, neovisno o tome u kojoj provinciji je nastao.

Konzumiranje oolong čaja prije obroka, smanjuje lučenje inzulina i želje za slatkim, te tako osim ubrzavanja metabolizma, pomaže ljudima umanjiti želju za nezdravim.

Ovisno o vrsti i proizvođaču čaja, njegovo ime se može pronaći pod nazivom „Wulong“ ili „Qing Cha“. „Wu“ je kineska riječ za crnu boju, a „long“ znači zmaj, stoga se oolong čaj često naziva i crni zmaj.

Oolong čaj štiti od starenja

Oolong čaj ima izrazito povoljna djelovanja na organizam, te je odličan dodatak prehrani. Oolong čaj pomaže kod mršavljenja i to mu je najpoznatija karakteristika, no osim toga antioksidansi djeluju pozitivno i na sprečavanje starenja organizma.

Antioksidansi su glavni borci sa slobodnim radikalima u tijelu, koje tijelo sa starenjem proizvodi sve više. Slobodni radikali odgovorni su za razna oštećenja stanica i tkiva organizma. Napadaju stanice, koje onda oksidiraju, te su zbog toga slobodni radikali ozbiljna prijetnja za organizam.

Odlična prevencija za bolesti

Oolong čaj ima izrazito dobra svojstva za mršavljenje i sprečavanje starenja, no dobrobiti na organizam oolong čaja sežu puno dalje. Ostale dobrobiti oolong čaja su:

 • Aktivni antioksidansi iz oolong čaja pomažu tijelu kod raznih bolesti, čak i kod borbe s karcinomom.
 • Zahvaljujući kofeinu, smanjuje umor i stres, te povećava izdržljivost i koncentraciju.
 • Prevencija bolesti zahvaljujući jačanju imunološkog sustava.
 • Pozitivno djeluje na krv, tako što smanjuje kolesterol, krvni tlak i regulira razinu šećera.
 • Doprinosi zdravlju zubi i srca.

Priprema i konzumacija oolong čaja

Oolong caj pouzdan saveznik u borbi protiv viska kilograma 4 Kuća Zdravlja Prirodni proizvodi

Oolong čaj ima čaroban okus, koji će svim ljubiteljima čajeva biti izvrstan za svakodnevno ispijanje. Kada se spoje njegove dobrobiti na organizam i magičan okus, oolong čaj postaje omiljen za konzumaciju kod ljudi.

Priprema oolong čaja je veoma jednostavna, no bitno je napomenuti da se ne stavlja u kipuću vodu. Kako se njegovi sastojci i pozitivan učinak na organizam ne bi uništili, voda se grije do maksimalno 90 stupnjeva, a idealna temperatura vode za oolong čaj je 80 stupnjeva. Čaj se postavlja u šalicu i prelijeva vodom, te ovisno o jačini okusa i arome koja se želi postići, ostavlja u vodi između 5 i 10 minuta.

2 šalice oolong čaja na dan su odličan saveznik u borbi protiv viška kilograma, jačanju imuniteta i sprečavanja raznih bolesti.

Konzumiranje oolong čaja se preporučuje prije obroka i između obroka, a redovno konzumiranje će ubrzati metabolizam i pomoći u sagorijevanju masti.

Glavne dobrobiti oolong čaja su:

 • ubrzanje metabolizma čak do 250% više nego kod zelenog čaja
 • 12% bolje sagorijevanje masti u tijelu
 • borba protiv slobodnih radikala, koji mogu dovesti do raznih bolesti u tijelu
 • doprinosi zdravlju srca, krvnog tlaka, smanjenu kolesterola
 • jačanje imuniteta i podizanje raspoloženja
Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.