Chyawanprash podiže imunitet i štiti zdravlje

1
752
chyawanprash-stiti-zdravlje-kuca-zdravlja

Chyawanprash podiže imunitet jer obiluje vitaminom c i antioksidantima. Chyawanprash i imunitet su blisko povezani. Imunitet je vrlo važna komponenta za cjelokupmo blagostanje našeg organizma. Imunitet pruža tijelu stanje ravnoteže i sklada koji pomažu tijelu u opsežnoj zaštiti našeg organizma. Na taj se način naše tijelo učinkovito brani od bolesti i infekcija.

Bez ispravno funkcionirajućeg imuniteta naše je tijelo podložno raznim vrtama biološlih invazija koje mogu rezultirati u multipliciranim zdravstvenim tegobama i problemima.

Najčešći simptomi nedovoljno snažnog imuniteta mogu biti:

  • česte prehlade
  • glavobolje
  • grlobolje
  • veća podložnost lokalnim epidemijama
  • bronhitis
  • pojačana sklonost upali pluća
  • upale i infekcije unutarnjih organa
  • učestali poremećaji probave
  • loša krvna slika i anemičnost
  • gubitak apetita
  • zakašnjeli razvoj i rast (posebno kod djece)

chyawanprash-podize-imunitet-kuca-zdravlja

NIzak imunitet je više od zdravstvene tegobe

Kada znamo da samo obična prhlada može biti uzrokovana of više od 200 različitih vrsti virusa, onda možemo zaključiti da je visoka razima imuniteta vrlo važna za naš sretan i uspješan život.

Nakon završetka prvog svjetskog rata, države su diskutirale kako će kazniti Njemačku zbog uzrokovanja velike pogibje raznih naroda. Svi su bili za to da se Njemačka kazni osim Amerike i Engleske. Međutim predsjednik  Amerike, Wudrow Willson je imao španjolsku gripu i nije bio u stanju da se bori za to da se Njemačka ne kazni i tako je donešena odluka da se Njemačka kazni visokim iznosom kao otkup za patnje uzrokovane ratom.

Ta je odluka da se Njemačka kazni toliko povrijedila njemački ponos da je Adolf Hitler koristio upravo tu činjenicu kao motivaciju da pokrene drugi svjetski rat. Mali virus i loš imunitet mogu napraviti čuda….

Kako Chyawanprash podiže imunitet 

Kada je imunološki odziv vašeg tijela snažan i pravovremen, nema bojazni za nastajanjem gore spomenutih simptoma i tegoba. Čovjekov imunološki sustav funkcionira bolje kada je zaštićen od antioksidativnog stresa uzrokovanog  štetnim djelovanjem slobodnih radikala. 

Ti slobodni radikali se uspječno ograničavaju unošenjem vitamina C u organizam. Chyawanprash obiluje vitaminom C. Jedan od glavnih sastojaka u Chyawanprashu je Amla (Emblica officinalis) koji sadrži 12 puta više vitamina C od naranče i skoro 15 puta više od limuna.

Ovaj himalajski grozd je poznat već tisućama godina kao izvrsni podmlađivač tijela i čuvar zdravlja. 

Pored Amle, Chyawanprash podiže imunitet i sadrži još 52 ljekovite biljke koje zajedno na jednostavan i zdrav način podižu razinu imuniteta i pojačavaju obrambenu snagu našeg organizma.

Pri odabiru idealnog brenda Chyawanprasha, najbolje je izabrati kvalitetan proizvod koji je dokazan na iskustvima korisnika. Neke marke Chyawanprasha koriste neprovjerene i zamjenske herbe te ga prodaju kao izvornu formulu Chyawanprasha.

Naš je izbor Chyawanprash od Dabura jer se ta marka kroz destljeća pokazala kao najizvornija receptuta ovog fantastičnog proizvoda.

 

1 KOMENTAR