Kuća zdravlja - kucazdravlja.hr
0
Košarica je prazna

0.00

Kako zeolit djeluje na organizam?

Zdravlje iz prirode

Kako zeolit djeluje na organizam?

Zeolit je mineral koji posljednjih nekoliko godina dobiva sve veću pažnju s medicinskog aspekta gledanja. Ima niz pozitivnih učinaka na ljudski organizam. Zeoliti nastaju prirodnim putem u zemlji, uslijed interakcija vulkanskih stijena, podzemnih voda i pepela.

Ima niz različitih primjena, a jedna od njih je i u svrhu poboljšanja zdravlja. Djeluje pozitivno na organizam, čisti ga od toksina i može spriječiti razne bolesti. Više o tome kako zeolit djeluje na organizam saznajte u nastavku teksta.

Kako zeolit djeluje na organizam?

Zeolit na organizam djeluje kao prirodni detoksikator i ne ostavlja nikakve nuspojave, alergijske reakcije ili kontraindikacije. Zeolit se često naziva mineral budućnosti, jer je njegovo područje djelovanja toliko široko i ima primjenu u mnogim poljima. U budućnosti bi mogao zamijeniti razna druga sredstva koja se danas koriste u svrhu rješavanja određenih tegoba.

Zeolit nakon što se unese u organizam dospijeva do tankog crijeva, gdje njegove čestice prodiru u limfoidno tkivo, koje je vitalan dio imunološkog sustava. Znanstveno je potvrđeno da zeolit može upravljati aktiviranjem i deaktiviranjem D i T limfocita, koji su odgovorni za pomoć leukocitima i statičnu imunost. Kod autoimunih bolesti organizma, zeolit se vezuje na T-limfocite prepoznate kao antigene te zbog jake reakcije imunološkog sustava dovodi do njihovog razaranja.

U doslovnom smislu riječ „zeolit“ znači kipući kamen, a naziv dolazi zbog toga što se prilikom zagrijavanja iz njega diže para.

Zbog svoje bogate strukture prepune raznih minerala poput magnezija i kalcija, sprečava daljnja oštećenja već oštećenih stanica organizma, a s kliničkim istraživanjima potvrđen je i njegov antitumorski učinak. Protein kinaze je glavni odgovoran za razaranje DNK molekula, mutaciju gena i podlogu za stvaranje malignih stanica. Zeolit ga prepoznaje i inhibira te na taj način sprečava daljnje stvaranje malignih stanica.

Zeolit se ne nakuplja i ne taloži u organizmu. Aktivno djeluje kroz 4 do 6 sati i nakon toga se u potpunosti izbacuje iz organizma putem stolice, mokraće i znoja, zajedno sa štetnim tvarima koje vezuje na sebe.

zeolit-kuća-zdravlja-naslovna

Svojstva zeolita

Da zeolit nije samo priča, potvrđuju razna klinička istraživanja o efektima njegovog redovitog korištenja za suzbijanje raznih tegoba. Znanstvenici iz godine u godinu sve više pažnje posvećuju ovom mineralu.

Ima sljedeća svojstva i djelovanje na organizam:

  • Djeluje antibakterijski, antifungalno, antioksidativno, antimetastatski i antiviralno.
  • Pomaže kod problema s aknama, zacjeljivanjem rana i općenito dermatološkim problemima.
  • Izbacuje štetne toksine iz tijela, poput teških metala, pesticida, radioaktivnih čestica, alkohola, negativnih supstanci iz cigareta, kiselina, glukoze, amonijaka, nitrozamina, herbicida, alergena.
  • Jača kosti i ubrzava njihovo zacjeljivanje u slučaju loma.
  • Poboljšava probavu i otpor organizma na stres.
  • Koristan je u stomatologiji, kod paradentoze i raznih drugih bolesti usne šupljine.

Zeolit vrlo efikasno pomaže tijelu da izbaci negativne supstance uzrokovane cigaretama.

Ova djelovanja zeolita na organizam potvrđena su kroz razne studije i otkrivena je izravna povezanost zeolita s ovim problemima i njihovim liječenjem. Svojstva zeolita su neusporediva s bilo kojim drugim prirodnim elementom te njegovo konzumiranje poboljšava opće zdravlje i imunitet te štiti organizam od raznih bolesti.

Upotreba zeolita

Početkom sedamdesetih godina 20. stoljeća zeolit je prepoznat kao veoma koristan mineral i krenula je njegova upotreba u medicinske svrhe. S obzirom da je do danas na njemu proveden niz istraživanja koja su potvrdila njegovo djelovanje i svojstva, nema sumnje da je zeolit uistinu mineral budućnosti i da će kroz nekoliko godina biti jedan od glavnih dodatnih preparata u pomoći pri liječenju i prevenciji raznih bolesti.

Ekstrakt brokule štiti organizam

Ekstrakt brokule jedan je od poznatijih...

Cordyceps iskustva i ljekovita svojstva

Cordyceps iskustva i dobrobiti poduprijete su...

Što je Triphala i za što se koristi?

Dodatak prehrani triphala obnavlja zdravlje, a u...

Portal Kuće Zdravlja

Portal zdravlja, zdrave hrane, pripravaka i dodataka hrani – saznajte više.