Kuća zdravlja - kucazdravlja.hr
0
Košarica je prazna

0.00

Cordyceps iskustva i ljekovita svojstva

Kineska medicina, Ljekovite biljke

Cordyceps iskustva i ljekovita svojstva

Cordyceps iskustva i dobrobiti poduprijete su znanošću i tisućljetnom konzumacijom diljem svijeta.

O Codycepsu I njegovoj ljekovitosti na organizam bi svakako trebali znati svi oni koji žele da njihovo znanje o zdravlju i preventivi ne ostane na ispodprosiječnom nivou.

Cordyceps može donijeti mnogobrojne dobrobiti za održavanje dobrog zdravstvenog stanja, imuniteta i jačanje organizm. Tako bi svaka trgovina sa proizvodima za zdravlje ili ljekarna koja nema Cordyceps I proizvode od Cordycepsa u svojoj ponudi,svakako trebale angažirati iskusne znalce o ljekovitim biljkama da ih konzultiraju u odabiru asortimana.

Cordyceps  je naročito  popularan u drevnim i modernim azijskim područjima čije stanovništvo bilježi iznadprosiječan životni vijek i visok nivo energije.

Posljednjih desetljeća ljekovita gljiva Cordyceps sve više osvaja zapadni svijet i modernog čovjeka. Bilo da se radi o zaposlenom manageru, umornoj domaćici, profesionalnom sportašu i rekreativcu, a naročito osobama starije životne dobi. Zabilježena su brojna iskustva dobrobiti Corycepsa i njegovoj pomoći pri liječenju kroničnog umora, bolesti bubrega, slabog spolnog nagona tj izdržljivosti kao I mnoge druge .

Među brojnim povoljnim utjecajima cordycepsa na organizam svakako je njegova sposobnost da pojača absorbciju i dotok kisika u stanice oranizma, što je esencijalno za unaprijeđenje rada bubrega i povećanje opće razine energije u tijelu.

Postoje preko 400 vrsta Cordycepsa od kojih je naviše istraživanja napravljeno na Cordyceps sinesisu I Cordiceps militarisu. Mnoge studije dokazale su da konzumiranje Cordycepsa i to u dozama od 1000 do 3000 mg dnevno nema nikakvih štetnih utjecaja ili nuspojava na organizam. Dapače, može se neprekidno uzimati, a dobrobiti su višestruke

Zbog svojih brojnih zdravstvenih dobrobiti Cordyceps se sve više sintetizira, pa su tako brojni suplementi napravljeni od sintetskog Codycepsa. Naš cilj je promicanje prirodnih sastojaka tako da svakako svima preporučujemo da se prilikom odabira Cordycepsa informiraju o podrijetlu sirovine.

Cordyceps iskistva i dobrobiti mogu posvjedočiti naročito osobe starije životne  dobi te su upravo oni najčešći konzumenti Cordycepsa pored sportaša I rekreativaca.

Nekoliko studija su pokazale da Cordyceps pomaže kod povećanja antioskidanata u mišićima kod starijih osoba, povećava seksualnu funkciju i pamćenje. Stoga se može reći da Cordyceps djeluje i kao pomlađivač organizma.

Cordyceps iskustva i dobrobiti potvrđuju jačanje dobrog raspoloženje i libida.

CORDYCEPS MOŽE SPRIJEČITI NASTANAK TUMORA I DJELUJE PROTUUPALNO
Moć ljekovite gljive cordyceps naročito se očitava u istraživanjima utjecaja codycepsa na stanice tumora, kao i njegovoj pomoći pri uklanjanju nuspojava koje nastaju uslijed primanja terapije protiv tumora, kemoterapija, zračenja I ostalo.

Istraživači vjeruju da ljekovite gljive mogu imati anti-tumorske učinke na razne načine.

cordyceps iskustva i dobrobiti

Potencijal Cordycepsa da uspori rast tumora posljednjih je godina pobudio značajan interes.

U ispitivanjima epruvete, pokazalo se da Cordyceps inhibira rast mnogih vrsta ljudskih karcinoma, uključujući rak pluća, debelog crijeva, kože i jetre.

Cordyceps iskustva i dobrobiti u slučajevima dijabetesa tipa 2

 U nekoliko ispitivanja na dijabetičkim miševima, pokazalo se da cordyceps smanjuje razinu šećera u krvi.

Bitno je spomenuti da cordyceps može održati razinu šećera u krvi u zdravom rasponu oponašajući tako djelovanje inzulina.

Cordyceps sadrži posebnu vrstu šećera koja može pomoći u liječenju tj. smanjenju simptoma  dijabetesa.

Kod bolesti dijabetesa tijelo ili ne proizvodi ili ne reagira na hormon inzulin, koji normalno prenosi glukozu šećera u stanice radi stvaranja energije energije.

Kad tijelo ne proizvodi dovoljno inzulina ili ne reagira dobro na njega, glukoza ne može ući u stanice, pa ostaje u krvi. Prevelika količina glukoze u krvi, s vremenom, može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

Neki dokazi kod istraživnja djelovanja cordycepsa na  dijabetes upućuju i na to da mogu zaštititi i od bolesti bubrega, što je uobičajena komplikacija dijabetesa.

U pregledu 22 studije uključujući 1746 osoba s kroničnom bubrežnom bolešću, oni koji su uzimali dodatke Cordycepsu poboljšali su rad bubrega.

Cordyceps iskistva i dobrobiti za zdravlje srca

Cordyceps je u Kini odobren za liječenje aritmije, stanja u kojem su otkucaji srca prespori, prebrzi ili nepravilani.

Tradicionalna kineska medicina uvelike povezuje rad bubrega sa radom srca. Kako je već spomenuto da uporaba cordycepsa ima učinkovito djelovanje na pravilan rad bubrega, a pravilan rad bubrega se očituje i na zdravlje srca jednostavno je zaključiti da je konzumiranje cordycepsa doprinosi I zdravlju srca.

Cordyceps doprinosi zdravlju srca, pomažući u sprječavanju aritmije, snižavanju razine triglicerida i „lošeg“ LDL kolesterola.

Adenozin je prirodni spoj koji ima zaštitne učinke na srce, a istraživanja su dokazala da cordyceps sadrži adenozin. Ali to nije sve istraživanja su dokazala da cordycpes također smanjuje loš LDL kolesterol te triglyceride. Trigliceridi su vrste masti koje se nalaze u krvi, a čije povećanje ima negativan utjecaj na rad srca i povećanje rizika od nastajanja srčanih bolesti.

Bitno je spomenuti da tradicionlana kineska medicina smatra bubreg jednim od najvažnijh organa u tijelu, budući da je zadužen za čišćenje toksina koje organi putem meridijana šalju u linfni sustav. Kada bubreg ne radi pravilno tj. kada se njegova funkcija filtriranja smanji tijelo nije u stanju izbaciti toksine koje štete zdravlju i organima.To je još jedan snažan argument koji ide u korist redovitog konzumiranja cordycepsa.

Cordyceps iskustva i dobrobiti protiv upala

Cordyceps pomaže u borbi protiv upale u tijelu. Iako su upale nekad korisne jer spriječavaju širenje raznih problema u tijelu previse upala  može dovesti do bolesti srčanih bolesti i karcinoma.

Istraživanja su pokazala da kad su ljudske stanice izložene Cordycepsu, posebni proteini koji povećavaju upalu u tijelu postaju potisnuti

Zahvaljujući tim potencijalnim učincima, istraživači vjeruju da Cordyceps može poslužiti kao koristan protuupalni dodatak ili lijek.

ZAKLJUČAK

Cordyceps je vrlo snažan antioksidans koji je priroda podarila čovjeku. Njegove dobrobiti na zdravlje su višestruke te ćemo nabrojati samo neke od njih:

   • doprinosi povećanju apsobrcije kisika u organizam
   • otklanja umor
   • doprinosi povećanju energije
   • unaprijeđuje rad bubrega
   • štiti stanice od štetnog utjecaja slobodnih radikala
   • djeluje protutumorski
   • pomaže pri uklanjanju nuspojava kemoterapije i zračenja
   • doprinosi zdravlju srca
   • jača potenciju i libido
   • saveznik u borbi protiv dijabetesa
   • djeluje protuupalno
   • pomlađivač
   • utječe na dobro raspoloženje i smanjuje depresiju

Pri odabiru cordycepsa treba voditi računa o podrijetlu sirovine, te dati prednost cordycepsu dobivenim iz prirodnih izvora.

Naša preporuka je svakako cordyceps iz asortimana branda Dr Chen farmacija. Cordyceps koji preporučujemo prije pakiranja prolazi kroz detaljnu provjeru kvalitete, te su se mnogi konzumenti imali prilike uvjeriti u efikasnost ovog proizvoda pod nazivom Immungold obogaćenog Ganodermom lucidim, vitaminom C i B1 kako bi se njegov antioksidativni učinak na imunitet još više pojačao.

Zašto je gljiva Cordyceps toliko ljekovita?

Cordyceps sinensis  jedna od najmoćnijih...

Krom je esencijalni mineral u organizmu

Krom je esencijalni mineral, koji je neophodan...

Energetska ravnoteža s drvećem

Energetska ravnoteža važna je za dobrobit i...

Preslica – bogatstvo minerala u jednoj biljci

Preslica, poznata i kao poljska preslica, jedna...

Portal Kuće Zdravlja

Portal zdravlja, zdrave hrane, pripravaka i dodataka hrani – saznajte više.