Kuća zdravlja - kucazdravlja.hr
0
Košarica je prazna

0.00

Cordyceps iskustva i dobrobiti kroz istraživanja

Zdravlje iz prirode

Cordyceps iskustva i dobrobiti kroz istraživanja

Cordyceps iskustva I dobrobiti

Coryceps iskustva I dobrobiti poduprijete su znanošću I tisućletnom konzumacijim diljem svijeta.

O Codycepsu I njegovoj ljekovitosti na organizam bi svakako trebali znati svi oni koji žele da njihovo znanje o zdravlju I preventivi ne ostane na ispodprosiječnom nivou.

Cordyceps može donijeti tolike dobrobiti za održavanje dobrog zdravstvenog stanja, imuniteta i jačanje organizma da bi svaka trgovina sa proizvodima za zdravlje ili ljekarna koja nema Cordyceps I proizvode od Cordycepsa u svojoj ponudi,svakako trebale angažirati iskusne znalce o ljekovitim biljkama da ih konzultiraju u odabiru asortimana.

Cordyceps  je naročito  popularan u drevnim i modernim azijskim područjima čije stanovništvo bilježi iznadprosječan životni vijek i visok nivo energije.

Posljednjih desetljeća ljekovita gljiva Cordyceps sve više osvaja zapadni svijet i modernog čovjeka. Bilo da se radi o zaposlenom manageru, umornoj kućanici, profesionalnom sportašu i rekreativcu, a naročito osobama starije životne dobi. Zabilježena su brojna iskustva dobrobiti Corycepsa i njegovoj pomoći pri liječenju umora, bolesti bubrega, slabog spolnog nagona tj izdržljivosti kao I mnoge druge .

Među brojnim povoljnim utjecajima cordycepsa na organizam svakako je njegova sposobnost da pojača absorbciju i dotok kisika u stanice oranizma, što je esencijalno za unaprijeđenje rada bubrega i povećanje opće razine energije u tijelu.

Postoje preko 400 vrsta Cordycepsa od kojih je naviše istraživanja napravljeno na Cordyceps sinesisu I Cordiceps militarisu. U Kini, Japanu I Koreji, napravljeno je preko 100 000 istraživanja, pa se stoga može zaključiti da su informacije o dobrobitima Cordycepsa itekako vjerodostojne.

Zbog svojih brojnih zdravstvenih dobrobiti Cordyceps se sve više sintetizira, pa su tako brojni suplementi napravljeni od sintetskog Codycepsa. Naš cilj je promicanje prirodnih sastojaka tako da svakako svima preporučujemo da se prilikom odabira Cordycepsa informiraju o podrijetlu sirovine.

Cordyceps iskustva

Cordyceps iskustva

Cordyceps iskustva  dobrobiti mogu posvjedočiti naročito osoobe starije životne  dobi te su upravo oni najčešći konzumenti Cordycepsa pored sportaša I rekreativaca.

Nekoliko studija su pokazale da Cordyceps pomaže kod povećanja antioskidanata u mišićima kod starijih osoba, povećava seksualnu funkciju I pamćenje. Stoga se može reći da Cordyceps djeluje I kao pomlađivač organizma.

Moć ljekovite gljive Cordyceps naročito se očitava u istraživanjima utjecaja Codycepsa na stanice tumora, kao i njegovoj pomoći pri uklanjanju nuspojava koje nastaju uslijed primanja terapije protiv tumora, kemoterapija, zračenja I ostalo.

Istraživači vjeruju da ljekovite gljive mogu imati anti-tumorske učinke na razne načine.

Potencijal Cordycepsa da uspori rast tumora posljednjih je godina pobudio značajan interes.

U ispitivanjima epruvete, pokazalo se da Cordyceps inhibira rast mnogih vrsta ljudskih karcinoma, uključujući rak pluća, debelog crijeva, kože i jetre.

Cordyceps iskustva I dobrobiti u slučajevima dijabetesa tipa 2

U nekoliko ispitivanja na dijabetičkim miševima, pokazalo se da cordyceps smanjuje razinu šećera u krvi.

Bitno je spomenuti da cordiceps može održati razinu šećera u krvi u zdravom rasponu oponašajući tako djelovanje inzulina.

Cordyceps sadrži posebnu vrstu šećera koja može pomoći u liječenju tj smanjenju simptoma  dijabetesa.

Kod bolesti dijabetesa tijelo ili ne proizvodi ili ne reagira na hormon inzulin, koji normalno prenosi glukozu šećera u stanice radi stvaranja energije energije.

Kad tijelo ne proizvodi dovoljno inzulina ili ne reagira dobro na njega, glukoza ne može ući u stanice, pa ostaje u krvi. Prevelika količina glukoze u krvi, s vremenom, može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.

Neki dokazi kod istraživnja djelovanja cordycepsa na  dijabetes upućuju i na to da mogu zaštititi i od bolesti bubrega, što je uobičajena komplikacija dijabetesa.

U pregledu 22 studije uključujući 1746 osoba s kroničnom bubrežnom bolešću, oni koji su uzimali dodatke Cordycepsu poboljšali su rad bubrega.

Cordyceps iskustva

Cordyceps iskustva i dobrobiti za zdravlje srca

Cordyceps je u Kini odobren za liječenje aritmije, stanja u kojem su otkucaji srca prespori, prebrzi ili nepravilani.

Tradicionalna kineska medicina uvelike povezuje rad bubrega sa radom srca. Kako je već spomenuto da uporaba cordycepsa ima učinkovito djelovanje na pravilan rad bubrega, a pravilan rad bubrega se očituje i na zdravlje srca jednostavno je zaključiti da je konzumiranje cordycepsa doprinosi I zdravlju srca.

Adenozin je prirodni spoj koji ima zaštitne učinke na srce, a istraživanja su dokazala da cordyceps sadrži adenozin. Ali to nije sve istraživanja su dokazala da cordycpes također smanjuje loš LDL kolesterol te triglyceride. Trigliceridi su vrste masti koje se nalaze u krvi, a čije povećanje ima negativan utjecaj na rad srca i povećanje rizika od nastajanja srčanih bolesti.

Bijeli čaj je izvanredan dodatak za mršavljenje

Bijeli čaj je posebna vrsta kineskog čaja, koja...

Što je Pitta doša?

Pitta doša je jedna od tri doše (vata, kapha,...

Shatavari -šatavari -biljka koja je posebno korisna za žene

Shatavari-šatavari  (lat. Asparagus racemosus)...

Vata doša predstavlja energiju pokreta

Vata doša jedna je od tri temeljna elementa koja...

Kako liječiti anemiju na prirodan način

Kako liječiti anemiju na prirodan način -...

Portal Kuće Zdravlja

Portal zdravlja, zdrave hrane, pripravaka i dodataka hrani – saznajte više.