Bibhitaki (Terminalia bellirica) oslobađa od strahova

bibhitaki oslobada strahova triphala kuca zdravlja naslovna Kuća Zdravlja Prirodni proizvodi

Jedna od tri čarobne biljke jednog od najvrijednijih pripravka ayurvedske medicine triphala je biljka bibhitaki. Ova biljka poznata je pod nadimkom “božanski plod”, a poznata je i pod nazivom Baheda u hindi jeziku.

Bheeta znači strah, vibheeta znači nedostatak straha, a Vibhitaki je voće koje oslobađa strah od bolesti. U hindi jeziku, ‘va’ se često izgovara ‘ba’, te je zbog toga naziv ove biljke Bibhitaki. Zbog čega je ova biljka veoma važna u ayurvedskoj medicini, kako bibhitaki oslobađa od strahova i kako je možete konzumirati donosimo u nastavku teksta.

Bibhitaki oslobađa od strahova

Bibhitaki (Terminalia bellirica)  je plod velikog listopadnog drva, koje raste na ravnicama ili nižim brdima jugoistočne Azije. U tradicionalnoj indijskoj ayurvedskoj medicini se koristi u pripravku Triphala.

Svaka od tri biljke tog pripravka ima pozitivan učinak na jednu od tri doše. Bibhitaki donosi ravnotežu u vata došu, koja označava energiju pokreta. Ova doša brine o pravilnoj funkciji uma i tijela, te se smatra vođom ostale dvije doše (kaphe i pitte).

Redovno konzumiranje ploda bibhitaki može u potpunosti osloboditi od strahova, naročito strahova od bolesti.

Najizraženije pozitivno djelovanje bibhitaki ploda je na imunološki sustav. Stoga i ne čudi da bibhitaki oslobađa od strahova bolesti, jer jača imunitet i čini tijelo otpornije na razne viruse i bakterije. Često se koristi kao preventiva kod prehlada ili gripe, a pomaže i kod niza drugih problema.

Bibhitaki oslobađa strahove i u ayurvedskoj medicini svrstana je u jedne od najljekovitijih biljki.

Dobrobiti na organizam

Dobrobiti biljke Haritaki na organizam 1 Kuća Zdravlja Prirodni proizvodi

U ayurvedskoj medicini plod bibhitaki je poznat kao veoma ljekovit i koristi se već tisućama godina. Njegove dobrobiti najviše se ističu kod:

  • ublažavanja stresa
  • uravnoteženja metabolizma
  • lječenja čira
  • detoksikacije jetre
  • zacjeljivanja rana

Na njemu je proveden niz znanstvenih istaživanja koja potvrđuju njegovu ljekovitost na razne dijelove organizma, a u zadnjih nekoliko godina triphala pripravak, kojeg je jedan od glavnih sastojaka, sve je popularniji u cijelom svijetu. Djeluje na razne sustave tijela, a zbog raznih tonika ima i snažno pomlađujuće djelovanje. Izrazito je dobra za pluća i dišne organe, a pomaže i kod izlučivanja sluzi iz njih, te mokraćnog i probavnog trakta.

Koje su dobrobiti ploda i detaljnije o njegovim pozitivnim učincima možete pročitati u tekstu Bibhitaki biljka dobrobiti.

Redovno konzumiranje bibhitaki

Redovno konzumiranje ploda bibhitaki oslobađa od strahova i zbog svojeg snažnog djelovanja na jačanje imunološkog sustava, štiti od bolesti. Može se konzumirati u prahu, no najpoznatiji i najbolji način konzumacije je u triphala pripravku.

Ovaj pripravak sadrži još dvije veoma bitne biljke u ayurvedskoj medicini (amalaki i haritaki), te je zbog toga izrazito koristan na sve dijelove organizma. Redovnom konzumacijom triphala u tijelo unosite sastojke koji djeluju na sve tri doše i obnavljaju zdravlje. Najbolji i najjednostavniji način konzumacije su kapsule Dabur Nature4U Triphala.

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.