Bibhitaki biljka dobrobiti za organizam

bibhitaki biljka dobrobiti kuca zdravlja Kuća Zdravlja Prirodni proizvodi

bibhitaki-biljka-dobrobiti-kuca-zdravlja

Bibhitaki biljka poznata je u ayurvedskoj medicini već tisućama godina i svrstava se u jedne od najljekovitijih biljki. Djeluje pozitivno na razne dijelove ljudskog organizma, a snažni antioksidansi koji se nalaze u ovoj biljci pomlađuju tijelo. Bibhitaki je jedan od tri sastojka triphale, najpoznatijeg pripravka ayurvedske medicine, za koji legende u Indiji kažu da može rješiti sve zdravstvene probleme. U tekstu donosimo sve dobrobiti ploda biljke.

Često se naziva i bahera

Bibhitaki se uzgaja i raste u jugoistočnoj Aziji. Plod ove biljke se koristi u prirodnoj medicini već dugi niz godina, a mnogi ga nazivaju čarobnim plodom. U Indiji je poznata uzrečica:

“Ako ne znaš što koristiti kao dodatak prehrani, s triphalom ne možeš pogriješiti!”

Upravo je bibhitaki jedna od tri osnovne biljke koje se nalaze u triphali, koja je veoma cjenjena u ayurvedi. Djeluje na razne sustave i organe u organizmu, a može pomoći i kod lječenja nekih bolesti. Osnova je prevencije bolesti u prirodnoj ayurvedskoj medicini.

Bibhitaki biljka dobrobiti

Postoji niz dobrobiti na organizam redovnim konzumiranjem bibhitaki ploda. Ovaj plod je veoma cijenjen u ayurvedskoj medicini, a njegova ljekovitost je poznata već tisućama godina.

Bibhitaki je visoko hranjivo voće koje može biti učinkovito u liječenju čira na želucu. Dokazi potvrđuju da antiulcerna svojstva (dobrobiti na liječenje ili preventivu nastanka čira) ploda bibhitaki pomažu probavnom traktu i smiruju trbuh. Plod djeluje pozitivno i na smanjanje stresa. Ovaj magičan plod može pomoći i kod poremećaja anksioznosti i depresije, zahvaljujući etanolnim ekstraktima prisutnim u plodu.

Znanstvena istraživanja provedena na ovom plodu pokazala su njegov pozitivan utjecaj na tretiranje metaboličkog sindroma. To je skupina različitih metaboličkih poremećaja poput:

  • inzulinske rezistencije
  • visoke razine kolesterola
  • povišenog tlaka
  • prekomjernog nakupljanja masnog tkiva na trbuhu

Bibhitaki biljka dobrobiti na organizam; smanjuje strahove od bolesti, jačanjem imuniteta i povećavanjem otpornosti tijela. Detaljnije o tome možete pročiteti u tekstu Bibhitaki oslobađa od strahova.

Po prirodi je hepatoprotektivan, tj. doprinosi jačanju jetre i njene sposobnosti da rješava kemijski i biološki stres. Pokazao se kao vrijedan dodatak, koji ima niz pozitivnih učinaka na zdravlje jetre snižavanjem lipidne peroksidacije, koja je uzrok ateroskleroze i mnogih drugih upalnih bolesti. Uz to, smanjuje nakupljanje vezivnog tkiva u jetri (fibroza jetre), te čisti jetru od toksina.

U plodu su prisutni etanol i ekrakti tanina, koji pomažu u zacjeljivanju rana. Ovaj plod je poznat po snažnim ljekovitim svojstvima za lječenje rana, a antimikrobna svojstva onemogućavaju rast štetnih mikroorganizama. Ima i niz antioksidansa koji su odlični za pomlađivanje tijela i čišćenje tijela od toksina.

Bibhitaki još djeluje i na živčani, probavni i dižni sustav, vid, glas, te čisti crijeva i uklanja parazite iz tijela.

Triphala pripravak sadrži tri najvažnije biljke

Bibhitaki se najjednostavnije može konzumirati putem triphala pripravka, koji u sebi sadrži još dvije veoma važne biljke iz ayurvedske medicine. Amalaki i haritaki djeluju pozitivno na razne druge djelove organizma, te njihovom konzumacijom u kombinaciji s bibhitaki biljkom imate postižete pozitivne učinke na cijeli organizam.

Budući da je svjež plod bibhitaki teško nabaviti u ovim dijelovima svijeta, konzumacija putem ekstrakta ili triphale je najjednostavniji način.

UŠTEDITE UZ KUĆU ZDRAVLJA

-20% POPUSTA

VITAMINI, ZAČINI, ŠAMPONI, MASKE I REGENERATORI

PROVJERI PONUDU!

KLIKNI OVDJE

This will close in 0 seconds

Ova stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na našu upotrebu kolačića.