Chyawanprash daje energiju i otklanja kronični umor

0
123

Chyawanprash daje energiju i otklanja kronični umor, a poznat je ljudima već više od tri tisuće godina. Prema legendi je stvoren prije deset tisuća godina za mudraca Chyawana, koji je nakon ženidbe s mladom princezom bio u potrazi za preparatom koji će ga pomladiti. Najraniji zapis ovog čarobnog pripravka je iz 4. stoljeća prije Krista, a u zadnjih nekoliko desetaka godina postao je poznat diljem planete Zemlje.

Chyawanprash je ayurvedski zdravstveni pripravak, koji se sastoji od koncentrirane mješavine biljaka, minerala i drugih bogatih hranjivih sastojaka. Chyawanprash je džem tamno smeđe boje, slatko-ljutog okusa. Glavna benefit na ljudski organizam je obnavljanje iscrpljenih rezervi životne snage (ojas-ođas), te očuvanje snage, izdržljivosti i vitalnosti kroz proces starenja. Ojas označava vitalnu energiju i snagu, a ova riječ se često pronalazi u ayurvedskoj medicini. Ovisno o kvaliteti i načinu života, možemo pojačati ili oslabiti ojas, a on ovisi i o stvarima koje unosimo u tijelo. Chyawanprash daje energiju i otklanja kronični umor, te će vam pomoći da ojačate ojas.

chyawanprash-2-kucazdravlja-2048x1367

Simptomi nedostatka energije i kroničnog umora

U današnjem užurbanom načinu života, kod sve više ljudi se pojavljuju simptomi nedostatka energije i kroničnog umora. Razlozi za to mogu biti mnogobrojni, od nedostatka sna ili previše stresa, do mogućeg nedostatka hranjivih tvari koje unosimo u organizam. Nedostatak energije i kronični umor je veoma lako prepoznati, osjećat ćete se umornije i imati manje snage za obavljanje svakodnevnih obaveza. Mogu se pojaviti starenjem, a dobre vijesti su da Chyawanprash daje energiju i otklanja kronični umor!

Simptomi nedostatka energije i kroničnog umora koji ukazuju na problem su: slaba koncentracija ili problemi s pamćenjem, upala grla, otekli limfni čvorovi, bolovi u mišićima (bez izrazitih napora), bolovi u zglobovima, glavobolja, poremećaj sna ili dugoročan umor nakon napora. Svi ovi simptomi otežavaju svakodnevan život i ne dopuštaju vam da izvučete maksimum iz dana. Kako biste ojačali tijelo i pružili mu dovoljnu dozu kvalitetnih hranjivih tvari, Chyawanprash je odličan dodatak. Koje su njegove blagodati na organizam i zbog čega ga koristiti, donosimo u nastavku!

Povezano: Triphala obnavlja zdravlje i čisti tijelo od toksina

 

Chyawanprash daje energiju i sadrži razne ljekovite biljke

Chyawanprash daje energiju i otklanja kronični umor. Sadrži više od 50 ljekovitih biljki, te je super dodatak za organizam, kroz koji u tijelo unosite više od 20 puta vitamina C nego preko soka naranče. Amalaki plod najbogatiji je izvor vitamina C u prirodi i jedan od glavnih sastojaka ovog biljnog  nektara. Ovdje možete pročitati d

Vitamin C je samo jedan, od niza sastojaka koji se nalaze u njemu. Jedna od biljki koja se nalazi u Chyawanprash džemu je Ashwagandha (Ašvaganda). Njen korijen je tonik, afrodizijak, diuretik, antihelmintik, termogenik, stimulans i astringent. On djeluje umirujuće na upale, umiruje mozak, snižava krvni tlak i djeluje pozitivno na cijeli imunološki sustav.

Ostali sastojci ovog džema su: tigrova kandža, sezamovo ulje, med, srebro, haritaki, šatavari, klinčić, kora cimeta, kardamon, plavi lotos, šparoge, sladić, divlji zeleni slanutak, sandalovina, dugi papar, prah bisera, jivanti, guduchi i mnoge druge ljekovite biljke.

Chyawanprash daje energiju i otklanja kronični umor

Nakon što smo vas upoznali s Chyawanprash biljnim džemom i simptomima koje može ublažiti ili ukloniti, vrijeme je da vam otkrijemo i ostale blagodati ovog veoma snažnog preparata. Glavna stvar zbog koje je Chyawanprash tako djelotvoran i moćan dodatak su antioksidansi. Oni neutraliziraju slobodne radikale u našem tijelu, te jačaju imunološki sustav i reguliraju kiselost u organizmu (zajedno s vitaminom C).

Jeste li znali?
Otto Heinrich Warburg JE Otkrio UZROK RAKA I dobio Nobelovu nagradu (1931. g.) . Otkrio je da karcinom napada oslabljen imunološki sustav, tj. toksičan organizam u kojem se nalazi visoka razina kiselosti i malo hranjivih vrijednosti… rak SE ne može hraniti i rasti u lužnatom organizmu, već se razvija i opstaje samo u kiselom.

Upravo zbog toga bitno je istaknuti da Chyawanprash smanjuje i regulira kiselost organizma, zahvaljujući antioksidansima, obilju vitamina C i mnogih drugih ljekovitih sastojaka. Osim toga, Chyawanprash pomaže tijelu apsorpciju kalcija i drugih bitnih materijala, koji u konačnici potiču rast kose i jačanje kostiju u tijelu. Zbog efekta pomlađivanja i antioksidansa, vaša koža će izgledati ljepše i umanjit će kožne infekcije (akne, crvenilo…). Istraživanja su pokazala djelotvornost Chyawanprasha i kod Alzheimerove bolesti, te sprječavanja razvoja iste.

Dabur Chyawanprash 

chyawanprash-1-kuća-zdravlja-1

Dabur Chyawanprash biljni nektar možete kupiti u našoj web trgovini, u pakiranjima od 250 g, 500 g i 1 kg. Preporučuje se konzumacija u kurama trajanja 3 mjeseca. Kod mlađih osoba jednom godišnje, a kod starijih dva puta godišnje.